IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
14:30 | 8 юни 2021
Обновен: 22:10 | 28 април 2024

Ангел Джамбазки оглавява листата на българските патриоти във Варна

Най-младият кандидат депутат е едва на 21 години

По материала работи: Ставри Таргов
Ангел Джамбазки оглавява листата на българските патриоти във Варна

Патриотичната коалиция ВМРО-БНД, ПП "Воля" и НФСБ регистрираха кандидат депутатската си листа за парламентарните избори в РИК - Варна.

Водач на листата е евродепутата от ВМРО и заместник-председател на организацията Ангел Джамбазки. Втора в листата е Полина Христова-Цанкова, бивш депутат от ПП "Воля" от 44 НС и заместник-председател на партията.

На трето място е бившият народен представител от левицата Иван Иванов. На четвърто място е младият Теодор Карбов от квотата на НФСБ. На пето място е Веселин Кунчев от ПП "Воля". На шеста позиция в листата на патриотите е местния координатор на ВМРО, Венцислав Сивов.

Най-младият кандидат депутат в патриотичната листа е едва на 21 години.

Регистрирахме листа от 30 души, дори сме предвидили 4 резерви. Очакванията ни са за поне два мандата в следващия парламент от Варна, коментира след регистрацията областния координатор на ВМРО - Варна, Венцеслав Сивов. Патриотите се обединяват около 10 принципа за управление на България. Сред тях на първо място са  „национално помирение и прекратяване на междуинституционалните войни“. 

В управленската им програма е заложено още повишаване на доходите и пенсиите; мерки срещу монополите и картелите, приемане на Закон за частния фалит; преодоляване на демографската катастрофа; недопускане на ДПС в управлението на България; независима и национално отговорна външна политика; защита на традиционното семейство и недопускане на еднополови бракове; прекратяване на социалния паразитизъм“.

Коалицията ще се бори и за децентрализация; нулева толерантност към корупцията; нов Обществен договор и др.    

Коментари

Новини Варна