IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
13:30 | 15 юли 2021
Обновен: 13:15 | 25 април 2024

Вижте кои влизат в парламента от Варна и Добрич

Сред тях има и добре познати лица

По материала работи: Ставри Таргов
Вижте кои влизат в парламента от Варна и Добрич

Бивши министри и депутати, както и няколко нови лица ще са народни представители в 46-ия парламент от Варна и Добрич

Шест са политическите формации, чиито представители се очаква да защитават интересите на жителите на двете области. ЦИК вече обяви официално резултатите и разпределението по мандати, а имената на новите депутати окончателно ще станат ясни до края на седмицата - 18 юли, съобщава радио Варна.

От Варна, където мандатите са общо 15 от "Има такъв народ" народни представители ще са сценаристът Филип Станев, хирургът д-р Ивайло Христов, предложеният за министър на туризма Ивайло Кожухаров и Александър Тодоров.

От ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, художественият ръководител на ансамбъл "Варна" Юлиян Станев, бившият спортен министър Красен Кралев, бившият депутат Павел Христов, педиатърът Лидия Маринова, но ако бившите министри влязат от други места – на тяхно място ще влязат Славена Точева и Мартин Андонов.

От "БСП за България" депутати ще са градският лидер Борислав Гуцанов и бившият кмет на Провадия Филчо Филев. Водачът в листата Корнелия Нинова се очаква да влезе в парламента от София.

От "Демократична България" в парламента влизат музикантът Стоян Михалев и юристът Стела Николова.

От ДПС – местният лидер Ерджан Ебатин, а от "Изправи се! Мутри вън" - Татяна Дончева.

В Добрич мандатите са 6. В парламента от "Има такъв народ" влизат досегашният депутат Дилян Георгиев, хирургът д-р Ивайло Христов, а ако той избере да влезе от Варна, на негово място ще е Иван Ганев - координатор на партията в Балчик.

От Добрич в парламента ще са още бившият социален министър Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, както и бившите депутати Димитър Данчев от БСП, Хасан Адемов от ДПС и Албена Симеонова от "Демократична България".

Коментари

Новини Варна