IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
10:00 | 11 август 2021
Обновен: 22:44 | 28 април 2024

Ресторантьори затварят ключови кръстовища в големи градове

Този филм сме го гледали за доброто и лошото ченге година и половина, коментира Ричард Алибегов

По материала работи: Ставри Таргов
Ресторантьори затварят ключови кръстовища в големи градове

„Протестите срещу затваряне на бизнеси започват в 16 ч. с блокиране на ключови кръстовища в големите градове София, Пловдив и Варна.“

Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, след като вчера бе обявено затягане на мерките в столицата и последва опровергаване на информацията от Министерството на здравеопазването.

„Този филм сме го гледали за доброто и лошото ченге година и половина, сега сме горе-долу в същата ситуация. Дори да е отложено, очакваме до дни да се случи затварянето на бизнеси, ако се следва плана на МЗ", добави той.

Алибегов допълни, че планът за справяне с кризата не предлага никаква ваксинационна стратегия, а е план за затваряне на бизнеси.

"Там е написано, че ако влезем в хипотезата на оранжева или червена зона, автоматично се включват социално-икономическите мерки. Това е лъжа, нищо не е договорено с нас, така че хората ще останат без пукнат лев при затягане на мерките", каза още председателят на Българската асоциация на заведенията.

Той добави и че оставка на здравния министър Стойчо Кацаров се иска откакто е обявен планът.

Според Алибегов мерките, които затварят заведения и налагат вечерен час, няма да помогнат в борбата с вируса, а само ще отложат неизбежното. По думите му трябва ваксинационна кампания.

"Ние в най-големия пик не протестирахме, а затворихме, но трябват обезщетения, добави Алибегов и коментира, че българинът не се страхува от вируса вече така, както преди, съобщава bTV.

Коментари

Новини Варна