IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:00 | 2 октомври 2021
Обновен: 08:35 | 24 април 2024

Европейската прокуратура проверява пристанище „Карантината” във Варна

Производството е по сигнал на Стела Николова

По материала работи: Ставри Таргов
Европейската прокуратура проверява пристанище „Карантината” във Варна

Европейската прокуратура е образувала производство заради стоежа на рибарското пристанище „Карантината” във варненския квартал „Аспарухово”. Това съобщи в интервю за „Позиция” по Радио Варна Стела Николова от „Демократична България”. Производството е по сигнал на Николова, която тази седмица е давала показания пред български делегирани прокурори.

„Антикорупционният фонд” е сезирал Европейската агенция за борба с измамите ОЛАФ заради това рибарско пристанище”, напомни Стела Николова и допълни: "Общината е кандидатствала по програма за възстановяване на пристанището, но аз съм сигнализирала, че там никога не е имало старо пристанище.

При самото изграждане на пристанището има изключително сериозни разминавания между офертите на различните фирми. Предпочетени са оферти, които са в пъти по-високи. Освен това дълбочината на водата от едната страна на входа на пристанището е 50 сантиметра, но пък има 5-тонни кранове за разтоварване на кораби, които обаче не могат да влязат в пристанището".

По повод искането за оставка на председателя на Варненския общински съвет Тодор Балабанов, което тази седмица съветниците отхвърлиха, Стела Николова заяви: „Общинският съвет се превърна в една мумия, която се свиква, колкото да не бъде закрита. Това, което мен ме възмути, е зловонието, което се носи от община Варна. Там се обслужват само клиентелистки интереси, а интересите на варненци се неглижират”.

Николова коментира и Пристанище „Варна”. Според нея портът се ръководи от хора, които нехаят за неговото развитие. „Оставката на директора Петър Сеферов е изключително закъсняла и се учудвам, че новият министър на транспорта не е взел мерки в това отношение".

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Трябва да си ***, за да сезираш Европа за нещо позитивно. Тази Стела е някаква карикатура.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна