IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
14:00 | 23 октомври 2021
Обновен: 21:31 | 24 април 2024

ДБ - Варна, се обяви против апортиране акциите на общината в „Пълдин Туринвест“

Ето мотивите

По материала работи: Ставри Таргов
ДБ - Варна, се обяви против апортиране акциите на общината в „Пълдин Туринвест“

"Ние, общинските съветници от Демократична България в гр. Пловдив и гр. Варна, призоваваме Общински съвет Варна да не приема предложението на кмета за апортиране акциите на Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД в „Пълдин Туринвест“ АД!"

Това се казва в съвместна позиция на общинските съветници от "Демократична България" в Пловдив и Варна.

"Ако бъде прието, крайният резултат ще е, че Георги Гергов (бивш областен лидер на БСП за Пловдив) ще овладее окончателно Панаира и нито Община Пловдив, нито Община Варна ще могат да влияят на вземаните решения.

Наблягаме на това, че още през 2017 г. Общински съвет Варна е взел решение акциите в Панаира да бъдат подарени на държавата. Недопустимо е повторно да се разпорежда с тези акции и призоваваме съвета да потърси отговорност на кмета на ГЕРБ на гр. Варна, Иван Портних, за това, че не е изпълнил взетото през 2017 г. решение.

Вследствие неизпълнението на решението акциите на Община Варна са останали нейна собственост. Сега се внася за гласуване съгласие тези акции да бъдат прехвърлени в собственост на „Пълдин Туринвест“ АД, с което действие „Пълдин Туринвест“ АД ще стане собственик на 79.3 % от „Международен панаир Пловдив“ АД, даващи му квалифицирано мнозинство при вземането на решения.

А „Пълдин Туринвест“ АД се владее от Георги Гергов, който чрез други дружества притежава над 2/3 от капитала. Наложително е кметът на гр. Варна публично да даде обяснения защо не е изпълнил решение на Общинския съвет",

От съветниците: 

Общински съвет - Варна:

Емил Бояджийски

Ивайло Митковски

Мария Ангелова

Николай Капитанов

Общински съвет – Пловдив:

Веселина Александрова

Веселка Христамян

Добромира Костова

Йордан Иванов

Коментари

Новини Варна