IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
19:13 | 11 май 2015
Обновен: 19:31 | 15 април 2024

Премиерът чака доклад от спецслужбите за Македония

Бойко Борисов призова към нетърпимост към убийците-шофьори

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът чака доклад от спецслужбите за Македония

Свикан е Съвет по сигурността за ситуацията в Македония. Спецслужбите ще докладват. Това каза пред bTV премиерът Бойко Борисов.


Така той коментира въпроса за отношението на сраната ни към кризата у съседите.

 

Трябва да поддържаме етнически мир. Видяхте какво стана в Македония. Там подцениха моя призив и съвет. България е пример за етнически толеранс и спокойствие.


Водете на пазар с пенсионерските пари Мишо Миков, Корнелия и Орешарски. Така отговори премиерът на водещия Антон Хекимян, който му обясни, че има предизвикателство да заведе на пазар с пенсионерската кесия финансовия министър Владислав Горанов.


Според Миков ГЕРБ говори само за реформи, но нищо не се случва. Не бих гокоментирала точно него. Хората ни оценяват и ни дават първото място. аз оценка не давам, оценка дават хората. След като са ни поставили на първо място пак, това е. Разбира се, че Северна България съществува за правителството, отговори той на въпроса дали тази част на България е значима за кабинета. Но там 25 г. нищо не е направено, допълни той.


На въпрос дали вярва на здравния министър Петър Москов, той отговори, че му вярва и мисли, че ще успеят. Премиерът посочи, че след предаването ще има среща с Реформаторския блок.


Той коментира трагедията край Дупница, която взе пет човешки живота.
"Това не е само работа на държавата. Цялото общество трябва да се вдигне, да покаже непримиримост към тези, които карат по този начин - сподели Бойко Борисов. - Всички са виждали тези деца как карат. Нима не виждаме какво става по абитуриентските празници. Простотия страхотна. Почваме да броим колко деца са загинали. Като видите, че някой кара така по улиците, веднага по телефона на полицията".

 

И предложи законодателна промяна. "Като снимаме с телефона, това да е доказателство, ще говорим с министър Бъчварова да се промени законодателството", добави премиерът.


Бойко Борисов продължи с темата "КТБ".


"Баровците в КТБ са на по 10 и повече проценти лихва. Аз веднага бих разсекретил договорите им. Не коментирам дали Иван Костов е сред тях", разкри министър-председателят. И изчисли 200 милиона лева, които ще се платят в повече заради преправените договори.


Той не може да си обясни нахалството на Иван Искров по повод клипа, в който шефът на БНБ пее с Цветан Василев. И стотици пъти съжалил, че се е доверил на много хора, включително и от Европа, които му препоръчали Искров да бъде избран на този пост.


Премиерът сподели, че заплатата му е по-малка от тази на журналисти в bTV и не носи пари в джоба си. На жена, която живее в мизерия, той припомни, че до 30-ата си годишнина е живял бедно. "2 прасета и 15 кокошки гледахме. Като ми опържеше майка яйца, голяма работа. Косих трева за зайците. Имахме 3,5 декара, мога да ви покажа как се работи и със сърп, и с всичко", описа детството си Бойко Борисов.


И припомни някои статистики: "80 милиарда имат граждани и фирми в банките. Първи сме по собствени в жилища в Европа", каза той и призова да не се повтаря експеримента "Орешарски", който е струвал на България 8 милиарда.


Той няма да подкрепи кмета на Ботевград Георги Георгиев за нов мандат. Същото се отнася и за кметовете на Хасково Георги Иванов и на Пазарджик, чиито имоти бяха снимани с дронове - Тодор Попов . Премиерът повтори, че данъчните са гледали в къщата му и "улуците дали са медни". Те проверили и пътуванията му от 1996 г. насам. "Разкатаха ме, чаршафи, възглавници, всичко", описа образно проверката Бойко Борисов.

Коментари

Новини Варна