IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
12:32 | 13 май 2015
Обновен: 20:11 | 15 април 2024

Бойко: Имам огромно доверие на Петър Москов

Премиерът зове за търпение за здравната реформа

По материала работи: Деян Михайлов
Бойко: Имам огромно доверие на Петър Москов

Ако някъде имахме най-много пропуски в предишния си мандат, това беше здравеопазването. Тогава мислехме, че колкото повече пари даваме, толкова по-добро ще е здравеопазването.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на блиц контрола в парламента в отговор на въпрос на Тунчер Кърджалиев от ДПС дали следи процеса на реформа в здравното министерство, съобщи БГНЕС.

В последните години в здравеопазването са се излели огромни суми и там не би трябвало да има никакви проблеми, четири министри смених. С министър Москов съм имал десетки срещи и считам, че екипът се опитва да се справи с проблемите - и със скъпите лекарства, и с обществените пръчки. Моля да проявим още малко търпение и кредит на доверие към министър Москов, още седмица да речем, обърна се Борисов към депутатите.

В едно такова коалиционно управление и успехите и провалите са общи. Така, че в тази конспирация, че някой иска да сложи динена кора. лично аз имам огромно доверие на Петър Москов, че ще се справи, заяви Борисов.

И пенсионната реформа я преизчисляваме сега, отбеляза Борисов и още веднъж поиска търпение - ще има разписана и здравната.

Коментари

Новини Варна