IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
16:20 | 24 февруари 2022
Обновен: 15:29 | 14 май 2024

Кораби от състава на ВМС провеждат тактически учения на море

Сред тях е и фрегатата „Дръзки“

По материала работи: Ставри Таргов
Кораби от състава на ВМС провеждат тактически учения на море

Военнослужещи от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения на море през настоящата седмица. Фрегатата „Дръзки“ от състава на дивизион патрулни кораби с командир капитан II ранг Стоян Христов провежда първото за годината тактическо учение на единичен кораб.

По време на учението се отработват основни дейности като организиране на видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел и др.

В същия период на море са и три кораба от състава на дивизион противоминни кораби.

Минен ловец ,,Цибър” с командир капитан ІІІ ранг Мирослав Добрев и рейдови миночистач „Капитан-лейтенант Евстати Винаров“ с командир лейтенант Денислав Сивев, също плават за провеждане на тактическо учение. Основният спектър от задачи, които се изпълняват, са свързани с борбата с минното оръжие, планирането и провеждането на противоминни операции.

Отработват се мероприятия за повишаване на подготовката на екипажа за изпълнение на задачи на море. Изпълняват се бойни упражнения по използване на артилерийското оръжие за отразяване на атаките на въздушен противник и за унищожаване на дънни и котвени неконтактни мини. Минен ловец „Струма“ с командир капитан III ранг Пламен Василев плава за осветяване на надводната обстановка и контрол на корабоплаването.

Ученията на минен ловец „Цибър” и на фрегатата „Дръзки“ са част от подготовката за предстоящото им плаване за участие в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и Втората постоянна корабна група на НАТО (SNMG2) през март и април.

Коментари

Новини Варна