IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
10:30 | 20 април 2022
Обновен: 08:46 | 22 април 2024

Благомир Коцев: С лъжи и неверни факти ГЕРБ опитват да отклонят вниманието от проблемите на Варна

Иван Портних: Нека всеки си върши работата, защото хората очакват от нас резултати

По материала работи: Ставри Таргов
Благомир Коцев: С лъжи и неверни факти ГЕРБ опитват да отклонят вниманието от проблемите на Варна

"В последните седмици депутати от ГЕРБ се опитват да внушат на гражданите на град Варна неверни факти и твърдения във връзка с личността на Благомир Коцев.  

Безсилието на ГЕРБ е във връзка с това, че не могат да оправдаят огромния заем, който искат да изтеглят на гърба на варненските данъкоплатци, както и бюджетът, който разпределят и примат в момента. Всичко това е с цел отклоняване на вниманието от важните теми за всеки един от жителите на града.

„Обект съм на операция „Респект“. Сплашване в най-добрите традиции на мутрите от 90-те. Защо се случва сега? Вместо отговор, само ще ви споделя, че миналата седмица изпратих официално писмо до кмета на Варна  г-н Иван Портних с конкретни питания относно зоните за платен престой - приходи, разходи, бюджети и други очевидно неудобни неща“, заяви Коцев в социалните мрежи. "

Това се казва в позиция на областния управител на Варна Благомир Коцев, изпратена до медиите.

"С цел да бъдат защитени интересите на жителите на Варна беше изпратено писмо до кмета на града относно синята и зелената зона, на което все още не е получен отговор. В него се изисква информация за целесъобразноста, разширението и  непрозрачния начин на управление на  зоната. Зададени са въпроси къде отиват приходите от нея, така че да не остават средства за инвестиции, което води до нуждата от изтеглянето на нов заем от 15 млн. лв. за нейното разширение.

„Вместо отговор, в събота получих от кмета безпочвени лични нападки. Днес темата се продължава от адвокат Балачев – другата политическа бухалка на ГЕРБ. Относно личността на Балачев мога единствено да кажа, че цялата му адвокатска практика е достатъчно красноречива. Всеки сам може да провери кого и за какво е представлявал“, сподели оластният управител.

„Друга явна лъжа е, че нарушавам закона.

Дружествата, в които участвам са 4, а не 7. Тe са замразени от години и не извършват търговска дейност, за което подават декларации всяка година и това не е нарушение на закона. Тази информация е публично достъпна в търговския регистър“, посочи още Коцев.

„Крайно огорчен съм, че в това намесват баща ми, който от години е извън корабния бизнес и е пенсионер. Всичко това в дните на Страстната седмица. Не, че очаквам морал от старите управляващи, но поне малко благоприличие нямаше да е излишно“, завърши Благомир Коцев.

През последните няколко дни има засилена политическа и медийна кампания срещу мен и членове на моето семейство. 

Обект съм на операция респект. Сплашване в най-добрите традиции на мутрите от 90-те. Защо се случва сега? Вместо отговор само ще ви споделя, че миналата седмица изпратих официално писмо до кмета на Варна - г-н Иван Портних, с конкретни питания относно зоните за платен престой - приходи, разходи, бюджети и други очевидно неудобни неща. 

Вместо отговор в събота получих от кмета безпочвени лични нападки . Днес темата се продължава от адвокат Балачев. Другата политическа бухалка на ГЕРБ. Относно личността на Балачев, мога единствено да кажа, че цялата му адвокатска практика е достатъчно красноречива. Всеки сам може да провери кого и за какво е представлявал. 

Докато кротко се занимавах предимно с проблемите бежанците, не пречих на никого. Но щом повдигнах тема относно нещо, в което явно има политически и финансови интереси, то веднага трябваше да ме поставят на място. Командироваха цялата си потеря от София. 

Крайно огорчен съм, че в това намесват баща ми. След като преди години беше отвлечен и държан като заложник, днес тъкмо него да обвиняват за подобно деяние е меко казано нелепо. И всичко това в дните на Страстната седмица. Не, че очаквам морал от старите управляващи, но поне малко благоприличие нямаше да е излишно. "

Ето какво написа по този повод в профила си във фейсбук кметът на Варна Иван Портних:

"От спешния брифинг на областния управител и от есето, разпространено до медиите от ПП, стана ясно, че това са поредните лъжи, с които се залива медийното пространство, за да скрият срамни истини! Типично в стила на "Продължаваме Промяната"!

Трудно разбираема е логиката, с която областният управител бодро навързва скандалите с кораб "Царевна" и бюджета на Варна!

Още по-безумно звучат обвиненията, че ГЕРБ пратили потеря, за да организира операция "Респект" срещу него!?!? Интересно къде е МВР-то на Рашков тогава.

Респект за чувството за хумор, ако това е търсения ефект. Иначе звучи дебилно, а в ПП дебили няма, нали?

За тяхно улеснение, и за да няма повече импровизации, нека обобщя:

1. Варна ще има отличен бюджет, с който ще работим, въпреки финансовия бойкот на града от правителството! Предстои да видим дали и областният управител ще се включи в натиска срещу Варна, като върне или оспори бюджета!

2. Истината за кораб " Царевна" ще стане ясна, независимо кой какво крие и какви срамни пиар акции си прави на гърба на моряците! И не само върху тях.

3. Нека всеки си върши работата, защото хората очакват от нас резултати. Местните избори са далеч, затова загряващите на тъч линията нека внимават да не им бият дузпата авансово.

И това не е заплаха. Съвет е.

P.S. Областният управител така и не отговори на въпроса за екокатастрофата с кораба Вера Су и какво се случва с азотния тор.

Хубав, успешен и усмихнат ден на всички!"

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
Областен управител. Всички в града знаем, че не си стока.Слез на земята.Не бях чувал областен управител да бъде против голям бюджет и за развитие на Варна.Никога не съм гласувал за герберите, но докаряхте да там нещата, че и това ще направя.Ба-и селските м-ши
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
жжаяя ( преди 2 години )
областният управител не прави нищо трябва да си ходи от поста
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
кщщщкщк ( преди 2 години )
голяма част от тротоарите са под всякаква критика затова портних да не се гордее а да си ходи
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
кс8щшщ ( преди 2 години )
портних трябва да си ходи от кметският пост
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна