IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
14:40 | 6 май 2022
Обновен: 13:27 | 14 май 2024

Командирът на ВМС ще се срещне във Варна с вицеадмирал Кийт Блънт

Гостът е ръководител на съвместното военноморско командване на НАТО

По материала работи: Ставри Таргов
Командирът на ВМС ще се срещне във Варна с вицеадмирал Кийт Блънт

Седем военнослужещи от ВМС бяха наградени от командира на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов по време на тържествен ритуал на Морската гара във Варна. Най-голям интерес сред варненци и гостите на града предизвика демонстрацията с участието на морските специални сили към ВМС.

Как се освобождава кораб, завладян от терористи, демонстрираха зрелищно българските морски тюлени. В демонстрацията участва и хеликоптер "Пантер" от авиобаза "Чайка".

В словото си преди това контраадмирал Кирил Михайлов, командир на военноморските сили, посочи значението на военния ни флот в тази ситуация.

"В един момент, в които войната се води съвсем близо до нас и военноморските сили са тези, които най-ясно я усещат с високата готовност, която поддържаме, за да защитим родните брегове и родината си, за да предпазим корабите, които плават в морето от мини.

Всички знаят колко важно е морето за икономиката на държавата, но, може би, едва сега разбират, ролята на ВМС в осигуряването на този морски коридор".

Стана ясно, че на 10 май контраадмирал Кирил Михайлов ще се срещне във Варна с вицеадмирал Кийт Блънт, ръководител на съвместното военноморско командване на НАТО, съобщава БНР.

Коментари

Жббйн ( преди 2 години )
Кабинета Петков трябва да подава оставка в този кабинет няма демокрация Петков действа еднолично
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Жббббх ( преди 2 години )
Кирил Петков да си подава оставката да не се прави на интересен и хитър
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна