IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
15:00 | 17 юни 2022
Обновен: 16:57 | 2 май 2024

„Демократична България“ организира протест във Варна

Поводът - отстраняването на председателя на НС Никола Минчев

По материала работи: Ставри Таргов
„Демократична България“ организира протест във Варна

Днес „Демократична България“ организира протест в морската столица под надслов: „Демонстрация в защита на европейска България“. Той ще започне от 18:30 ч до сградата на Община Варна. Протестът е подкрепен и от „Продължаваме Промяната“.

Събитието е провокирано от появата на новото задкулисно мнозинство, което отстрани председателя на Народното събрание – Никола Минчев.

Вчера пред спонтанно събралите се граждани в столицата излязоха да говорят министър- председателят Кирил Петков, Корнелия Нинова и други лидери на партии. Премиерът призова: „България има целия шанс да бъде европейска, нормална, цивилизована страна. Само заедно можем да го направим" и още - "Промяната дойде, не могат да ни върнат обратно".

Самият Никола Минчев също говори пред събралото се множество: „Продължаваме да се борим! Борбата в крайна сметка ще бъде успешна. Няма съмнение в това. Няма да се откажем. Не сме си го и помисляли."

Организаторите призовават всички граждани на Варна, всички свои симпатизанти, които не са съгласни с действията на новата коалиция ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане, да дойдат и да подкрепят протеста.

Демонстрацията е насочена към хората, които виждат България като част от европейското семейство, които подкрепят демократичните принципи и желаят да видят страната свободна от корупционни зависимости. 

 

Коментари

Гхйухйбе ( преди 1 година )
Правителството трябва да си подаде оставка а не да бъде свалено
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Ггййййй ( преди 1 година )
Минчев направи грешка като не закри заседанието на НС Като си застанал председател на НС не трябва да заставаш на някоя странаНе може да говори външният министър и Минчев да не закрие заседанието
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
анонимен ( преди 1 година )
И на протеста отново само местни ***, които са лапали в последните 30 години.Начело с БКП, БСП и друго подобни на които им дръпнах килимчето
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Вън ( преди 1 година )
ДБ колкото и да органзират протести вече им е броено времето в парламента
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Новини Варна