IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:44 | 26 май 2015
Обновен: 02:04 | 16 април 2024

Прокуратурата поиска подновяване на делото срещу Станишев

Основанието e снетия имунитет на евродепутата

По материала работи: Златина Добрева
Прокуратурата поиска подновяване на делото срещу Станишев

Софийска градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за възобновяване на спряното административно-наказателно производство срещу Сергей Станишев.

Основанието за това е решение на Европейския парламент от 11 март 2015 г., с което е снет имунитетът на Станишев като член на Европейския парламент, съобщиха от Прокуратурата, цитирани от БТА.

Имунитетът на Сергей Станишев беше поискан през ноември 2014 г. от главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с воденото срещу него дело за загуба на документи, съдържащи класифицирана информация.

В мотивите си Европарламентът е посочил, че липсва подозрение, че делото срещу Станишев е било заведено с намерението да се причини политическа вреда на съответния член на Европейския парламент.

Ускорената процедура бе по изрично настояване на самия Станишев, изпратено до членовете на парламентарната комисия по правни въпроси.

Снетият имунитет на Станишев като член на Европейския парламент е основание за възобновяване на производството срещу него.

Коментари

Новини Варна