IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:03 | 6 юни 2015
Обновен: 09:59 | 21 април 2024

Плевнелиев: Ще е трагедия, ако НС се отнесе безотговорно към референдума

Очаквам референдум и след това - глас народен, глас Божий, каза президентът

По материала работи: Златина Добрева
Плевнелиев: Ще е трагедия, ако НС се отнесе безотговорно към референдума

„Ще бъде изключителна трагедия за българската демокрация, ако и този път Народното събрание се отнесе толкова национално безотговорно, колкото и предишното 42-ро НС". Това заяви президентът Росен Плевнелиев по повод идеята за провеждане на референдум.

Все пак той добави, че е сигурен, че парламентът ще се отнесе сериозно и референдумът ще се случи.

Плевнелиев посочи, че 42-рото Народно събрание е вече в историята, но е отказало да чуе гласа на над 500 000 българи и голямото им желание „да се одобрят устоите на демокрацията ни през ясен референдум по изборни права на българските граждани".

„Този път мисля, че ще видим по-отговорно отношение", коментира президентът. Той посочи, че е възможно не всички въпроси да бъдат одобрени, но „и трите въпроса са много смислени и добри и се желаят от хората".

„Очаквам референдум и след това - глас народен, глас Божий", каза още Росен Плевнелиев, цитиран от darik. Той откри инициативата "Чети с мен" и прочете приказката за неволята.

Коментари

Новини Варна