IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
16:20 | 14 май 2023
Обновен: 19:47 | 25 април 2024

Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна искат от премиера оставката на министър Иван Шишков

Мотивът - тежките ВиК аварии на магистралния водопровод в кв.”Бриз” и пълното безхаберие по проблемите на морската столица

По материала работи: Ставри Таргов
Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна  искат от премиера  оставката на министър Иван Шишков

Варненските народни представители от ГЕРБ/СДС ще внесат следващата седмица  питане до служебния премиер Гълъб Донев относно исканата оставка на регионалния министър Иван Шишков.

Ще изложим всички мотиви и ще настояваме  служебният министър-председател също да иска оставката на министъра си във връзка с тежките  ВиК аварии на магистралния водопровод в кв.”Бриз” и пълното безхаберие по проблемите на морската столица.

Това заявиха на пресконференция депутатите от ГЕРБ/СДС – Варна Павел Христов, адв.Бранимир Балачев и доц.д-р инж.Медиха Хамза. Те припомниха, че ГЕРБ-Варна, кметът Иван Портних и председателят на ОбС Тодор Балабанов поискаха в събота оставката на управителя на ВиК-Варна, както и на министър Иван Шишков заради поредната авария на водопровода.

Община Варна настояваше  от министъра  след ВиК аварията преди по-малко от месец да бъде извършена спешна проверка на състоянието на водопровода и разследване на причините още  от строителството му през далечната 2008 г. Такава проверка не е  направена до момента. Депутатите от ГЕРБ/СДС посочиха, че другата причина е несправяне с изпълнението на водния проект на Варна на стойност 140 млн.лева, който и без това се забави с 2 години заради некадърното управление на коалицията на Промяната, БСП и ДБ.

„ Борислав Гуцанов да спре с предизборните си манипулации и да не прехвърля вина от болната на здравата глава. Магистралният водопровод Варна – Златни пясъци, който аварира за пореден път, е строен по времето на Тройната коалиция и е предаден за експлоатация през 2008г. Прословутата тръба във Варненското езеро, която се скъса, също е строена при управлението на Сергей Станишев и не е била закопана под дъното, както е било по проект. Ето как са си оставили ръцете !”, посочи адв.Балачев.

Той допълни, че инцидентът с такси в местността Пчелина, употребяван политически сега от активисти на Промяната, е станал заради инфаркт на шофьора, който е загубил управление на автомобила.

Депутатите от ГЕРБ/СДС - Варна приветстваха взетото решение на ОбС - без коли в Морската градина. Години наред кметът Иван Портних и Община
Варна водят битка за спиране на трафика в Морската градина. В челен сблъсък срещу забраната за автомобили бяха частните и партийни интереси
на ДБ, Промяната, а и БСП влезе в коалиция с тях, гласувайки против актуализацията на Генералния план за движение.

Депутатите припомниха, че проблемите в Морската градина са вследствие на „костовизацията” й – пълна е с частни терени след реституция и приватизация, палати и ресторанти, чиито собственици искат с колите си да стигат до тях . Затова защитниците им от ДБ и Промяната водят непрекъснати политически атаки особено преди и по време на избори.

Ако и сега обжалват решението на ОбС да  спре движението на автомобили в парка, вече няма как да скрият лицемерното си отношение по този проблем и пълното си разминаване между думи и дела, коментираха още народните представители от ГЕРБ/СДС – Варна.
 

Коментари

Новини Варна