IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
09:00 | 22 юни 2023
Обновен: 13:49 | 10 май 2024

Залагат кила на втория модулен патрулен кораб на ВМС

Ритуалът ще се състои днес във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
Залагат кила на втория модулен патрулен кораб на ВМС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев пристига във Варна, за да участва в церемония по залагане на кила на втория модулен патрулен кораб на Военноморските сили.

Ритуалът ще се състои на 22 юни в района в района на корабостроителен завод "МТГ-Делфин". В тържествената церемония ще вземат участие още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов.

Гости на събитието ще бъдат министърът на финансите Асен Василев, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева, народни представители, представители на местната и държавната власт.

Изпълнението на проекта, в рамките на който е построен корабът, започна започна през 2020 г. със сключването на договор между Министерство на отбраната на Република България и немска компания.

Предмет на договора е доставката на два многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата, както и осъществяването на интегрирана логистична поддръжка за период от 3 г. след гаранционния срок.

Първият кораб се очаква да се достави на ВМС до края на 2025 г., а вторият - до края на 2026 г. Строителството на корабите се извършва в корабостроителния завод МТГ „Делфин”, област Варна, съобщава радио Варна.

Коментари

Новини Варна