IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
08:00 | 9 ноември 2023
Обновен: 08:17 | 30 април 2024

Депутатката от Варна Славена Точева е подала оставка като народен представител

Това е станало след изрично настояване от страна на Бойко Борисов

По материала работи: Ставри Таргов
Депутатката от Варна Славена Точева е подала оставка като народен представител

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен представител след изрично настояване от страна на лидера на партията Бойко Борисов, научи "24 часа".

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като "Мис Преференция" или шампионката по преференции. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители тя бе кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

Заради тези необичайни гласове на Точева се появиха сериозни съмнения, че тя е подкрепяна от варненския бизнесмен Даниел Славов - Дидо Дънката. А на последните местни избори тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби битката за кмет на Варна.

С махането на Точева Борисов иска да изчисти възможността за всякакви спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката, разясниха близки до лидера на ГЕРБ. Като много вероятно оставката на Точева от парламента ще бъде последвана от сериозно разчистване в ГЕРБ - Варна.

Това било и ясен сигнал до местните организации на партията, че лидерът нямало да им позволи дори и съмнения, че са обвързани с бизнесмени.

Коментари

Новини Варна