IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
13:40 | 23 януари 2024
Обновен: 12:53 | 16 май 2024

МРРБ ще инициира сериозни проучвателни работи, за да се предпишат мерки за свлачищата по Черноморието

Според Андрей Цеков трябва да се направи цялостна стратегия в това отношение

По материала работи: Ставри Таргов
МРРБ ще инициира сериозни проучвателни работи, за да се предпишат мерки за свлачищата по Черноморието

Кадър радио Варна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е на работно посещение във Варна, за да обсъди с местната власт планираните за тази година ремонтни дейности по републиканската пътна мрежа в областта и общинските проекти.

Министерството ще инициира сериозни проучвателни работи, за да се предпишат мерки по отношение на свлачищата по Черноморието и Дунавския бряг, подчерта Цеков. По думите му е необходимо да се направи цялостна стратегия в това отношение. Ще трябва да търсим решение съвместно с общината, подчерта министърът.

Предстои подписване на споразумение между МРРБ и Община Варна за конструктивно укрепване на колоните на "Аспарухов мост", тъй като съоръжението не отговаря на съвременните изисквания за земетръс, стана още ясно днес. Текущите ремонти по Аспаруховия мост ще се направят, уточни той.

Компрометираните зони ще бъдат ремонтирани своевременно, а основният ремонт се очаква да започне през 2025 г.

В момента на територията на Варна ще се изпълняват инвестиции над 130 милиона за ВиК-инфраструктура, съобщи още министър Цеков.

Във връзка със средствата за саниране, осигурени по Плана за възстановяване и устойчивост, Цеков коментира: "Ако има генерален проблем, той не е в методиката за оценка, нито в начина, по който тя е направена. Решението на проблемите няма да дойде от една среща, а те се заключават в едно-единствено нещо - по-малко са средствата, отколкото са желанията".

По отношение на бъдещето на санирането, Андрей Цеков допълни: "МРРБ разполага с още 791 милиона лева, което може да използва за втория етап на програмата. 196 милиона лева са целево предназначени за въглищните региони – Стара Загора, Кюстендил и Перник, и още 213 милиона лева за останалите общини".

Радио Варна

Коментари

опетков ( преди 3 месеца )
Този е най-некомпетентният министър от всички, заемали този пост. Само празни приказки и нищо като действие. Той "ще инициира, ...ще предписва". А бе, зад*ник, имаш цяло министерство зад гърба си и милиарди на разположение. Предполага се, че тези овехтели проблеми отдавна трябваше да са "инициирани" и да има решения по въпроса, проекти, търгове и изпълнение. Некадърник и калинка отвсякъде.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна