IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
10:49 | 8 юли 2015
Обновен: 22:08 | 26 април 2024

Мая Манолова била готова за омбудсман

Според нея хората имат нужда от енергична защита

По материала работи: Златина Добрева
Мая Манолова била готова за омбудсман

Социалистката Мая Манолова си призна, че е готова да влезе в битката за омбудсман и дори вече е получила подкрепата на граждански организации.

Мандатът на настоящия Константин Пенчев изтича през октомври и днес парламентът трябва да утвърди процедурните правила за избора на негов наследник, информира днес.бг. Според тях право на номинации имат парламентарните групи и отделните депутати, а още вчера лидерът на БСП Михаил Миков похвали Манолова и я определи като една много достойна кандидатура за омбудсман.

"Факт е, че напоследък ми се обаждат много граждански организации, с които сме работили заедно и които смятат, че съм подходяща за длъжността, но важното е какво мислят депутатите в моята парламентарна група", коментира тя.

Според нея хората имат нужда от енергична защита, а пък тя самата го е правила многократно.

Манолова обаче беше категорична, че няма да участва в сделки и ако реши да влезе в това състезание, няма да се подава на договорки.

"Така че, ако се стигне до номиниране, нека депутатите да решат ставам или не за тази длъжност", отсече тя.

Засега е ясно, че и Константин Пенчев, бивш депутат от НДСВ, иска да остане на поста и да изкара още един мандат като обществен защитник. Той обаче все още чака покана от някоя политическа сила.

Коментари

Новини Варна