IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
10:40 | 17 юли 2015
Обновен: 08:47 | 25 април 2024

Обявиха официално кандидатурата на проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха официално кандидатурата на проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна

Бившият министър на образованието от кабинета „Орешарски” проф. д-р Анелия Клисарова снощи влезе официално в битката за кметския стол във Варна. Нейната номинация като независим кандидат бе издигната от инициативен комитет, в който влизат представители на сдружението „Търсете жената”.


Анелия Клисарова бе представена в Английския двор на Археологическия музей във Варна. Да я подкрепят се събраха представители на най-различни съсловия от елита на града. Клисарова получи подкрепата на БСП, а сред гостите бе забелязан лидерът на АБВ във Варна Боян Димитров.


„Заставаме зад кандидатурата на проф. Клисарова, защото сме убедени, вярваме, че е дошло времето след толкова много години и толкова мъже начело на Варна, градът за първи път да бъде поет от твърди ръце, в кадифени ръкавици“, каза председателят на сдружението вицеадмирал от запаса Петър Петров.


Проф. Анелия Клисарова е била два мандата ректор на Медицинския университет във Варна. Била е общински съветник от БСП, а в предишния парламент с листата на социалистите беше избрана за народен представител, но стана министър на образованието в кабинета. На последните избори беше кандидат за депутат на БСП.
Пламен Янков

Коментари

Новини Варна