IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
12:00 | 18 юли 2015
Обновен: 21:25 | 20 април 2024

Михаил Миков: Идеалът за Апостола ни е нужен

Левски е символ на единението в националното съзнание на българите, което ни е толкова необходимо, каза той

По материала работи: Златина Добрева
Михаил Миков: Идеалът за Апостола ни е нужен

Левски е безспорна личност в българската история - борец за национална свобода и образ, символ на единението в националното съзнание на българите. Единение, което ни е толкова необходимо и днес. Това е заявил председателят на БСП Михаил Миков по повод на 178-годишнината от рождението на Васил Левски, цитиран от пресцентъра на партията и dnes.bg.

Чистата и свята република, с равни права за всичките й граждани, е идеалът, който води Апостола на свободата. Нужен ни е и сега, когато предизвикателствата пред Родината, макар не толкова големи, не са никак малко на брой, нито лесно преодолими, посочва Миков. Според него от себеотрицанието и жертвоготовността на Дякона, които са го водили в стремежите му, трябва да се учат и тези, които днес водят България. Тези нагласи са едновременно предварително условие и гарант за искреност и отдаденост в служба на българския народ и Отечеството, отбелязва председателят на БСП.

По думите му Левски е олицетворение на онова, на което е способен българинът в моментите, когато почти всичко изглежда невъзможно. Левски показва, че няма достатъчно големи препятствия за волята и решимостта на цял един народ. Левски доказва, че личността намира смисъл в това да е част от силна и независима общност, че личната печалба за един лидер е печалба за всички, а загубата истинските водачи могат да поемат сами, посочва още Миков.

Коментари

Новини Варна