IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
13:08 | 18 юли 2015
Обновен: 18:43 | 17 април 2024

Лиляна Павлова: До края на годината ще имаме 300 км нови магистрали

На АМ „Тракия” е останал за довършване само един виадукт

По материала работи: Златина Добрева
Лиляна Павлова: До края на годината ще имаме 300 км нови магистрали

До края на годината ще имаме общо 300 километра нови магистрали. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БТВ. Във връзка с ремонтите по пътищата министърът на регионалното развитие и благоустройството каза, че дейностите на АМ „Тракия” са завършили и е останал само един виадукт, който ще бъде пуснат в експлоатация другата седмица.

„На АМ „Хемус” има три виадукта, като ремонтите при тях ще продължат до края на годината. Всички останали участъци са свободни за движение, включително Шумен-Варна”, обясни тя. По думите й, останалите ремонти ще продължат след края на летния сезон. Тя обясни, че се работи и по няколко други пътни направление-участъка Шумен-Белокопитово на АМ „Хемус”, където се пускат допълнителни 5 километра и те ще бъдат пуснати най-късно до 10 август.

„За АМ „Струма” участъкът до Благоевград ще бъде пуснат най-късно до края на октомври, а от Сандански до Кулата цялото движение ще бъде пуснато август. До края на годината се надявам да изберем изпълнители на недовършени участъци на АМ „Хемус”, както и за доизграждането на АМ „Струма”, каза Павлова. Министърът посочи, че това, за което ще се търси финансиране през следващата година е доизграждането на АМ „Хемус” в нейната пълнота, както и доизграждането на много важни направление, които са София-Калотина, София-Видин и Русе-Търново. Това са ключовите направления, които остават да бъдат изградени и се надявам, че до 2020 г. ще може поне по част от тях да се работи”, посочи тя, цитирана от Фокус. Според нея активен строителен сезон не само за МРРБ, но и за общините, които довършват проектите си по оперативните програми.

Коментари

Новини Варна