IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Политика
14:59 | 18 юли 2015
Обновен: 08:59 | 20 април 2024

Кунева: Времето ни е твърде скъпо, за да се спира съдебната реформа

Тя не е за една партия, а за всички, коментира вицепремиерът

По материала работи: Златина Добрева
Кунева: Времето ни е твърде скъпо, за да се спира съдебната реформа

"Времето ни е твърде скъпо, за да се спира съдебната реформа". Това заяви Миглена Кунева пред Нова тв. Тя изрази разочорованието си, че АБВ не са я подкрепили, но също така обеща, че ако не може да осигури цяла група от депутати, ще се опита да вземе съгласието на всеки един народен представител по отделно. „Реформата не е за една партия, а за всички”, коментира тя.

"Прокуратурата е господар на предварителното разследване, но този господар трябва да има инструментариум, с който да работи", отбеляза още Кунева и допълни, че няма алтернатива на съдебната реформа и тя не може да се отлага с мотива да минат изборите.

Вицепремиерът и лидер на ДБГ отбеляза, че ангажиментът трябва да се изпълни и че предлаганите конституционни промени са част от приетата от всички стратегия.

Законът, който предлага Кунева предвижда борба с корупцията като се проверява имуществото на хората във властта, както и дали има конфликт на интереси. "Ако един шеф на болница има и лекарствена фирма, то това е конфликт на интереси", уточни тя.

Също така отбеляза, че не се страхува да бъде проверявана. „Това е гаранция, че политиците имат доверието на хората, които ги избират”, отбеляза Кунева, цитирана от днес.бг, и допълни, че не може да се върви по пътя на съдебната реформа, ако непрекъснато бива натискана спирачката.

Коментари

Новини Варна