IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:03 | 24 юли 2015
Обновен: 05:50 | 16 април 2024

Румяна Бъчварова събира подписи за Конституцията

Промените може да бъдат внесени в парламента още днес

По материала работи: Златина Добрева
Румяна Бъчварова събира подписи за Конституцията

Вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова започна да събира подписи за внасяне на нов проект за промени в Конституцията. Министърът пристигна лично в парламента и потърси подкрепа от парламентарните групи.

"Всички депутати на ГЕРБ са се разписали, в момента тече събирането на останалите подписи", каза Бъчварова.

Тя не можа да уточни колко подписа са събрани до момента, но обясни, че ако те станат повече от 160, днес ще бъде хубав ден за българската демокрация.

Вицепремиерът обясни, че ако подписите бъдат събрани днес, промените ще бъдат внесени още днес. При всички положения обаче проектът ще бъде подложен на гласуване септември месец.

Бъчварова коментира решението на АБВ да даде знаково един глас за внасянето на измененията.

"Те имат своите съображения по някои от детайлите, това е политически знак, разчитам, че повече от тях ще се решат да подкрепят", каза тя, цитирана от днес.бг.

Вицепремиерът обясни и че сред Реформаторите все още има колебание, но допълни, че това е тяхно право.

"Благодарих на ДПС, защото те наистина имат конструктивна позиция, показаха, че когато става дума за национално отговорно решение, могат и като опозиция да подкрепят. Това е добре и за политическия климат и живот", каза тя.

Коментари

Новини Варна