IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
15:01 | 30 юли 2015
Обновен: 15:11 | 17 април 2024

Познати и нови лица подреди БСП в листите за местния вот

Oрганизацията застава зад независимата кандидатура на проф. д-р Анелия Клисарова за кмет на града

По материала работи: Златина Добрева
Познати и нови лица подреди БСП в листите за местния вот

Стари и млади, познати и не толкова лица влизат в листите на БСП-Варна, за общински съветници и кметове на предстоящите избори на есен. Това стана ясно от последната градска конференция на партията. Водач на листата за съветници е бившият депутат от 42-рото Народно събрание и експредседател на местния парламент Борислав Гуцанов. В първата десятка влизат и няколко нови лица. Сред тях са Христо Боев - адвокат, Павел Раличков - мениджър, Милена Георгиева - екпсерт към районната администрация в „Аспарухово“, Галин Трифонов - управител на автосервиз и др. На челните позиции в списъка има и познати лица, като Светлана Такева и Мария Тодорова.


Делегатите на градската конференция на БСП – Варна, гласуваха и утвърдиха кандидатите за кметове на града и районите. С мнозинство те решиха организацията да застане зад независимата кандидатура на проф. д-р Анелия Клисарова за кмет на града.


Конференцията утвърди и кандидатите за районни: в район „Приморски“ БСП ще подкрепи независимата кандидатура на Пламен Градинаров, който вече управлява най-големия район в страната два мандата, в „Младост“ от името на БСП в надпреварата влиза Йорданка Юнакова, директор на СОУ „Гео Милев“ и два мандата кмет на района. В централния район „Одесос“ конференцията утвърди кандидатурата на Алекси Алексиев, депутата от 42-рото Народно събрание и дългогодишен директор на дирекция в общинската администрация на града. В южния район „Аспарухово“ БСП дава подкрепата си на Мартин Златев, бизнесмен. Досегашният кмет на „Владислав Варненчик“ Неделчо Михайлов е кандидатът, зад когото партийната организация застава.

 

Конференцията гласува още и модел на листата. Според вота в нея ще има до 20 процента представители на гражданската квота, 65 на сто ще бъде обновлението, 25% от местата ще са за млади хора до 35 години, съотношението мъже-жени ще е 60-40. Окончателният вариант на листата за общински съветници, както и програмата за управление 2015-2019 г., с който БСП ще се яви на изборите, ще бъде утвърден с решение на Градския съвет на БСП.

Коментари

Новини Варна