IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
15:33 | 8 август 2015
Обновен: 15:51 | 3 май 2024

Румен Петков се осъмни в Министерството на туризма

Според него няма ефективност от дейността му

По материала работи: Златина Добрева
Румен Петков се осъмни в Министерството на туризма

Kaто гледам резултатите от дейността на Министерството на туризма мисля, че сме на път да дискредитираме ефективността на неговата работа. Това каза в Бургас зам.председателят на АБВ Румен Петков.

 

По думите му, спадът в туристическия поток тази година ще има щети върху бранша и върху фиска на държавата, съобщи Фокус.

 

Петков коментира т. нар. „квартирен туризъм”, който развиват руски граждани, които имат жилища по морето и ги отдават под наем на свои сънародници, като по този начин взимат хляба на родните наемодатели. Той поясни, че държавата трябва да изгради регламент, по който да получава необходимите данъци и такси от всички жилища, независимо от формата на тяхната собственост и употреба.

 

„Няма ли държавата инструменти, с които да гарантира интереса си, няма какво да се чудим, че хората намират определен начин да използват своята собственост за лична облага. Затова поставям въпроса за ефективността в работата на Министерството на туризма.

 

От там казват, че искат да вземат всички плажове и да ги концесионират. Пое се ангажимент, че от догодина всички чадъри и шезлонги ще са безплатни, но нека да видим юни другата година. Тогава трябва да се сетим кой е поел този ангажимент“, каза още Петков.

Коментари

Новини Варна