IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
09:35 | 22 август 2015
Обновен: 11:11 | 21 април 2024

Томислав Дончев: Цената не е единственият проблем при горивата

"Картел се доказва много трудно", добави вицепремиерът

По материала работи: Златина Добрева
Томислав Дончев: Цената не е единственият проблем при горивата

"Картел се доказва много трудно", това заяви пред Нова вицепремиерът и министър по европейските фондове Томислав Дончев по повод отправените вчера твърдения на премиера Бойко Борисов и директора на Агенция „Митници”  Ваньо Танов за съществуваща договорка за цените на горивата. 

 
Дончев уточни, че в момента това се проверява и изрази надежда резултатите да излязат скоро. Същевременно той посочи, че цената не e единственият проблем при бензина и дизела, а и тяхното качество.
 
"Когато си платите 10 лв. за гориво, трябва да има гаранции, че в резервоара ви са влезли толкова литра, за колкото сте си платили", допълни вицепремиерът. 
 
"При динамичен и остър пазар всеки търговец би трябвало да се бори за клиенти, да се конкурира, но в България това не се случва. Представете си, че имате 2-3 бензиностанции и решавата да се борите за голям пазарен дял, с цени, които са с 5 стотинки по-ниски от цените на другите. Другията начин да се борите за по-голям дял е и с цените, с които продават другите. Вие избирате втория вариант и така ви излиза сметката", обясни той.

Коментари

Новини Варна