IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
16:45 | 22 август 2015
Обновен: 02:32 | 9 май 2024

Първанов похвали отличили се политици

Ивайло Калфин и Димитър Николов, заслужиха адмирациите на екс-президентът

По материала работи: Златина Добрева
Първанов похвали отличили се политици

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин е отличникът на правителството и е най-добрият министър, защото може да управлява добре, каза днес в Бургас лидерът на АБВ Георги Първанов.
 

"Той е отличникът на правителството. Той е най-добрият министър. Калфин знае и може да покаже как да се управлява добре", допълни той, цитиран от bTV.
 

По думите му, АБВ ще се представи добре и убедително на местните избори. Лидерът на партията не се ангажира с конкретна бройка на подкрепени или издигнати от АБВ кметове, които ще спечелят местните избори, но обяви, че партията подкрепя, издига или работи за успеха на определени кметове в коалиция с други партии за конкретните кандидатури за кметове в страната.
 

Първанов похвали бургаския кмет Димитър Николов (ГЕРБ), като подчерта, че не може да се говори негативно за всичко, направено от него, но в същото време остават въпросите каква е цената на постигнатото и дали не е възможен и по-добър резултат.
 

Според лидера на АБВ, бъдещето е в консолидацията и затова политическата сила може например да застане зад кандидат, който е издигнат от БСП. В същото време стана ясно от думите на Георги Първанов, че има две големи партии, които се опитват на всяка цена да монополизират кметове.

 

Коментари

Новини Варна