IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
09:12 | 26 август 2015
Обновен: 08:01 | 1 май 2024

Радан Кънев: Няма никакъв смисъл съдебната реформа да се отлага за след Цацаров

РБ и ГЕРБ обаче имат обща цел

По материала работи: Златина Добрева
Радан Кънев: Няма никакъв смисъл съдебната реформа да се отлага за след Цацаров

Съдебната реформа я иска само Реформаторският блок, ГЕРБ не я иска, обяви в ефира на Нова телевизия Радан Кънев.
Няма никакъв юридически, политически или житейски смисъл нещо да влиза в сила след мандата на Цацаров, каза съпредседателят на Реформатрския блок. 


"Много е важно хората да разберат, че всичко, което се прави в съдебната реформа, е за след Цацаров" - обяви в края на миналата седмица министър-председателят Бойко Борисов в телевизионно интервю.

 
С изказването си Борисов на практика отложи и разделянето на Висшия съдебен съвет(ВСС) и даването на повече независимост на съда с години, тъй като мандатът на главния прокурор Цацаров изтича в края на 2019 г.


В първите парламентарни дни в началото на септември предстои среща на реформатрите с премиера Борисов, на която Радан Кънев ще настоява всички детайл да се изчистят.


Не виждам никакъв смисъл нещо да се отлага за след Цацаров, каза той.


РБ и ГЕРБ обаче имат обща цел и по думите на Радан Кънев тя е да извадят ДПС от властта. 


На много места РБ ще издигнат български турци или бългрски мохамедани за кметове. ГЕРБ също ще издигнат такива кандидати. Това е елемент от разграждането на монопола на ДПС, заяви Радан Кънев. 
 

 

Коментари

Новини Варна