IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
09:20 | 26 август 2015
Обновен: 20:55 | 17 април 2024

Павлова: Ще продължим с налагането на глоби на некоректните концесионери

Естествено ще има връзка между новата магистрала „Струма" и Рилския манастир

По материала работи: Златина Добрева
Павлова: Ще продължим с налагането на глоби на некоректните концесионери

Естествено ще има връзка между новата магистрала „Струма" и Рилския манастир. По принцип то и в момента има такава връзка, но искам да успокоя гражданите, че имаме проект за изграждането на директна връзка между магистралата и манастира, но тя няма да е при тунела, през който минава пътя, а ще бъде изграден на 2 километра от него. Затова са нелепи твърденията, които се прочетоха в последно време в медиите, че подобна връзка и била забравена. Това каза в сутрешния блок на БТВ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие. До края на октомври е съвсем реалистично магистралата да бъде открита изцяло за движение, добави тя. Един от оставащите други проекти, които трябва да довършим до края на месец октомври е последния участък от магистрала „Марица", коментира регионалният министър. Павлова отбеляза, че има проектна готовност относно изграждането на тунела под Шипка и когато бъдат намерени средства то ще започне, като това ще се случи най-вероятно през следващата година.

 

Безспорно от всичките 209 плажа, които имаме по нашето черноморското крайбрежие, 95 не са дадени на концесия или са с частична концесия. Ние проверихме 100 плажа и 20 провери регионалната здравна инспекция - при почти всички бяха установени нарушения както от хигиенен характер, незаконно строителство на обекти на плажа, повече платени чадъри отколкото е позволено и така нататък. Проблемът с нарушителите концесионери е, че те се чувстват безнаказани, защото те знаят, че ще платят глобите си и ще продължат да извършват нарушенията си. Очевидно приходите им са достатъчно добри, за да си го позволят. Ще се съобразим с препоръките на прокуратурата и ще продължим с налагането на глоби на некоректните концесионери, но за мен най-доброто решение в случая е тези, които са системни нарушители, просто договорите с тях да бъде намерен начин да бъдат прекратени, коментира Лиляна Павлова.


Програмата за саниране не само, че не е приключила, а продължава да набира скорост и към момента вече има 1570 сгради, които са включени в списъка и постепенно всички те ще бъдат ремонтирани. Това, което се опитваме и за което следим и съветваме кметовете по места е за всяка отделна сграда да бъде избиран отделен изпълнител, за да може по този начин да подпомогнем малкия и средния бизнес, коментира Лиляна Павлова. Факт е, че най-бързия и най-успешен кмет по програмата е този на Благоевград, който вече е подал над 130 сгради, по чийто проекти вече се работи.

 

cross.bg

Коментари

Новини Варна