IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
12:34 | 27 август 2015
Обновен: 23:22 | 2 май 2024

СДС обяви кандидатите за кметове на общини

Все още не е решено за две кандидатури

По материала работи: Юлиян Атанасов
СДС обяви кандидатите за кметове на общини


СДС във Варна обяви кандидатите за кметове на общини, които издига и които ще подкрепи на местния вот през октомври. Имената са одобрени от Областния съвет на партията.
В 4 общини във Варненска област СДС подкрепя кандидатите на ГЕРБ. Това са Свилен Шитов (Девня), Тошко Янев  (Вълчи дол), инж. Атанас Стоилов (Аксаково) и Емануил Манолов (Аврен).
В три общини „сините“ ще дадат рамо на кандидатите на Реформаторския блок. В Белослав СДС подкрепя Галина Тодорова, в Долчи чифлик Стефчо Стоянов, а във Ветрино – Милен Георгиев.
Председателят на СДС в община Бяла Димитър Петров е кандидатът на партията за общински кмет. В община Провадия „сините“ подкрепят за вота независимия Ивайло Илиев.
Все още не е взето решение кои ще са кандидатите за общините Дългопол и Суворово.
Както вече обявиха от партията, в община Варна СДС има споразумение с БЗНС от РБ за подкрепа на Иван Портних.
„Оригиналът има значение“ е предизборният слоган на партията. „Важни са оригиналните ценности, а идеята ни да върнем на „сините“ хора на Варна магията на СДС. Основната задача на политиката е да дава позитиви в ежедневието“, заяви на пресконференция лидерът на СДС във Варна Янко Станев.
В момента вървят събрания, които ще номинират кандидатите на партията за районните кметове във Варна.

Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна