IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
19:39 | 8 септември 2015
Обновен: 21:18 | 17 април 2024

Дясното управление ни прави неграмотни, скочи Миков

Надъха своите да питат опонентите си за парите за частните училища

По материала работи: Борис Проданов
Дясното управление ни прави неграмотни, скочи Миков

Лидерът на БСП Михаил Миков излезе със своя позиция в социалната врежа Facebook по повод Международния ден на грамотността и не пропусна да подсети съпартийците си да питат по време на предизборната кампания опонентите си от управляващата коалиция защо допуснаха държавата да дава пари и на частните училища, както реши парламентът през миналата седмица.


"Грамотността е достижение, което деградира в резултат на дясното управление", написа той.


"Обществото ни ще е стабилно, само ако отстоява последователни позиции по ключови за развитието си въпроси. Искаме повече справедливост, повече солидарност, повече свобода. Искаме достъпно здравеопазване и образование за всички. Това е нашата идея за социалната държава - държава без бедност, без "социално незначими" пациенти, без деца с отказан достъп до системата на народната просвета", посочва Михаил Миков.


"Призовавам ви в предстоящата предизборна кампания да не пропускате да попитате всеки представител на партия от управляващата коалиция как и защо допуснаха да заложат правото на образование и на бъдеще на българчетата в полза на частните институции, които извличат търговска печалба?", казва Миков в коментара си, който беше разпространен от пресцентъра на БСП.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна