IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
13:09 | 10 септември 2015
Обновен: 05:35 | 9 май 2024

БСП "уволни" Кадиев като соцдепутат

Отлюспеният остава в НС, редом до Баракова

По материала работи: Деян Михайлов
БСП "уволни" Кадиев като соцдепутат

Георги Кадиев вече не е депутат от БСП. Той беше изключен от групата на левицата с единодушно решение на социалистите. Причина за отлюспването стана кандидатирането му за кмет на София срещу номинирания от социалистите Михаил Мирчев.

"Парламентарната група категорично реши с 37 гласа "за" Георги Кадиев да бъде изключен", съобщи след гласуването говорителят на червените Атанас Мерджанов. Вотът беше таен и в него участваха всички депутати от БСП. Бюлетина не пусна самият Кадиев, както и наследникът на Мая Манолова, който все още не се е заклел като народен представител.
Мерджанов обясни и че според последните промени в устава на червената партия Кадиев се е самоизключил от БСП, след като се е съгласил да участва в избори срещу кандидат на социалистите.   Групата остава стабилна, бяха категорични в БСП. Мерджанов припомни, че Кадиев и досега е гласувал различно от партийната воля, така че излизането му нямало да предизвика трус в редиците на левите.   
"За последните десет години той е получил от партията всичко, което е искал -три пъти е бил депутат, два пъти кандидат за кмет, зам.-министър и водач на общинска листа", каза Мерджанов.

БСП обяви, че няма да настоява Кадиев да напуска парламента.

Самият той обаче обясни, че от резултата на кметските избори ще зависи дали ще остане в Народното събрание, или ще напусне. Ако стигне до балотаж, Кадиев ще го смята за успех, но в противен случай ще го разчете като провал.

От подкрепата, която получи на вота на 25 октомври, ще зависи и дали Кадиев ще направи нова партия. Той обаче е категоричен, че няма да влиза в друга политическа формация. До изборите Кадиев остава в парламента в редиците на независимите, редом до първата независима депутатка Ана Баракова. "Прекрасна перспектива, чудесна колежка", коментира по този повод той.

Коментари

Новини Варна