IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
12:01 | 13 септември 2015
Обновен: 04:22 | 27 април 2024

Миков: Кадиев приключи, жив и здрав да е!

Казах му, че това е грешка, коментира политикът

По материала работи: Златина Добрева
Миков: Кадиев приключи, жив и здрав да е!

"Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат постепенно с напредъка на предизоборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг формат. Да е жив и здрав!". Така лидерът на БСП Михаил Миков коментира по Нова телевизия изключването на Георги Кадиев от партията, което стана факт заради кандидатурата на депутата за кмет на София.

По думите на Миков "огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо" и то не е от вчера. "Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката. И това подронва доверието в партиите. Политическото номадство е измама към тези, които са дали гласа си", допълни лидерът на БСП.

По думите му такива процеси има във всички партии и даде за пример Здравко Димитров, който бе изключен от ГЕРБ заради кандидатурата си за кмет на Пловдив.

Миков обясни, че с Кадиев са поговорили нормално: "Казах му, че това е грешка. Действията му обаче са проект, който е замислен доста по-рано. За нас този случай е приключен".

"В ляво автентичната опозиционна партия е БСП и парламентарната коалиция. Георги Кадиев е приключен случай", отсече Миков, цитиран от днес.бг.

Лидерът на БСП коментира и позицията на посланиците при обсъждането на закона за антикорупцията, като посочи, че периодично групи посланици ни казват как са нещата у нас. "Учуден съм, защото те представляват техните страни и не знам дали имат мандат от министрите си да имат такъв тип поведение, което надхвърля функциите им и се намесват в законодателния процес. Отговорността за решенията се носи от тези, които гласуват, а не от тези, които пишат писма", заключи Михаил Миков.

Коментари

Новини Варна