IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
16:31 | 13 септември 2015
Обновен: 03:13 | 28 април 2024

Центристи и десни подкрепят Чавдар Трифонов за кмет

За пръв път във Варна се обособи дясна коалиция, която е мечтана от години

По материала работи: Златина Добрева
Центристи и десни подкрепят Чавдар Трифонов за кмет

Емил Димитров от "Патриотичен фронт", Радан Кънев - РБ, Чавдар Трифонов и Георги Ковачев от Народния съюз

 

За пръв път във Варна се обособи дясна коалиция, която е мечтана от години. Тя подкрепя кандидата за кмет на града Чавдар Трифонов. Това обяви председателят на ДСБ Радан Кънев на пресконференция днес. В коалицията, която дава рамо на Трифонов, са Реформаторският блок, Народен съюз, ВМРО и НФСБ, Обединените земеделци, Българският демократичен форум, НДСВ и Демократическата партия.

 

Водач на листата за общински съветници ще е Чавдар Трифонов, но той едва ли ще стане съветник, тъй като ще стане кмет, убеден е Кънев. Скоро ще обявим и кандидатурите си за районни кметове. Листата ни също ще стане идните дни, но кои ще са съветниците във Варна, ще се определи от преференциалния вот, каза той.

 

Листата ни за съветници ще е представителна и за партиите, и за гражданското общество, каза от своя страна кандидат-кметът Чавдар Трифонов, но уточни, че тя още не е формирана. На 26 септември ще открием кампанията си, тогава ще научите окончателно имената на кандидатите ни, каза още той.

 

В останалите общини на Варненска област ще участваме в различни формати от партии, каза от своя страна Радан Кънев. В общи линии нашата амбиция е за 5 балотажа в областта, заяви още той.

Коментари

Новини Варна