IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
15:46 | 15 септември 2015
Обновен: 21:33 | 27 април 2024

ПП АБВ – Варна, издигна собствен кандидат за кмет

Номинирана е доц. д-р Миглена Темелкова

По материала работи: Борис Проданов
ПП АБВ – Варна, издигна собствен кандидат за кмет

Университетският преподавател доц. д-р Миглена Темелкова е кандидатът за кмет на община Варна, издигнат от партията в морската столица.

 

След вътрешно-партийна процедура по подбор на кандидати за кметове на община Варна, на петте района в града и на кметствата, принадлежащи към общината, ПП АБВ издига свои кандидати и е с амбицията да привлече онези варненци, които все още търсят своя избраник. Позицията на ПП АБВ произтича от факта, че организацията е изчакала издигането на всички кандидати за кметове на община Варна и след внимателен анализ в партийните органи е достигнато до убеждението, че около 40% от варненци няма да упражнят правото си на глас по време на местния вот. Това е и сред мотивите на партията да издигне свой кандидат, който следва да търси широката електорална подкрепа на варненци.

 

„Няма нищо по-хубаво от това да издигнеш за кмет на университетски град като Варна университетски преподавател и то точно на 15 септември”, коментира за медиите Зорница Бецинска – секретар на Градския съвет на партията във Варна и кандидат за общински съветник.

 

В кметската надпревара за район “Одесос” партията издига 56–годишния бизнесмен в сферата на информационните технологии и офис системи Любомир Господинов. В район “Младост” вотът на варненци ще търси инж. Момчил Вълков – бивш генерален директор на комбинат “Черно море – Варна”, понастоящем председател на борда на директорите на Завода за строителни конструкции във Варна. Инженер – авиаторът Виктор Ценов е номинацията на ПП АБВ за кмет на район “Приморски”, а за район Аспарухово 43-годишната Милена Дончева – старши брокер в агенция за недвижими имоти.

Коментари

Новини Варна