IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
15:33 | 24 септември 2015
Обновен: 01:43 | 29 април 2024

Чавдар Трифонов: "Брюксел изобщо не забелязва Варна"

Във Варна да има и трамваи иска кандидатът за кмет

По материала работи: manager
Чавдар Трифонов: "Брюксел изобщо не забелязва Варна"

На неформална среща във Варна кандидатът за кмет, издигнат от Реформаторския блок, Чавдар Трифонов дискутира посещението си в Брюксел и предстоящата му кампания. Според него Брюксел изобщо не забелязва Варна като част от България. Страната ни се свързва основно със софийското метро и пътния проект в Бургас.

 

“Целият този район на Североизточна България, казаха колегите от Комитета на регионите, те казаха, че свети при тях в червено. Имат много индикатори, по които го гледат. Най-сериозните от тях са обезлюдяването, миграцията и деинвестициите, намаляването въобще на икономическия оборот.” каза още Трифонов

 

Според него е важно да се обединят местната власт, бизнеса и образованието. За да се подкрепи бизнеса във Варна от Комитета на регионите предлагат да се използват Черноморската стратегия и Дунавската стратегия по механизма на трансгранично сътрудничество. Това, с което иска да се заеме кандидат-кметът на Реформаторския блок е осветлението в града, както и развитието на обществения транспорт, чрез модерни електронни технологии.

 

Трифонов предлага във Варна да има и  трамваи. Целта му е и административния сектор да работи и в събота с клиенти, с удължено работно време.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Ренета Христова

 

 

 

Коментари

Новини Варна