IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:49 | 20 октомври 2015
Обновен: 17:48 | 3 май 2024

Вицепремиерът Румяна Бъчварова гарантира избори без пречки

„Гледам кампанията само от страната на сигналите и нарушенията, това е основната ми отговорност в момента“

По материала работи: Деян Михайлов
Вицепремиерът Румяна Бъчварова гарантира избори без пречки

Моята грижа е да гарантирам, че всеки който ще отиде да гласува, няма да срещне пречки, както и че тези, които се опитват да подменят вота, ще имат ограничени възможности, успоредно с опазването на границите.
Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
Гледам кампанията само от страната на сигналите и нарушенията, това е основната ми отговорност в момента. Опитвам се да организирам работата си, както и на нашите служители така, че да не допуснем нарушения. Това е основната ни функция, допълни Бъчварова.
На въпрос не я ли притесняват, като вицепремиер по коалиционната политика, искрите между Цветан Цветанов и Радан Кънев, Бъчварова обясни, че в една коалиция не може да няма никакви проблеми, както е и в една партия. "Нормално е в тази ситуация. Не виждам някакво сериозно изостряне", допълни тя. 
Във връзка с евентуална кандидатура на Радан Кънев за президент, вътрешният министър коментира, че това е лично решение. "Колкото повече кандидатури има, толкова по-добър ще бъде изборът", каза Бъчварова.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи е поискала увеличение на бюджета на ведомството за следващата година.
Искаме повече средства, за да можем да извършим по-добре дейността си, как ще бъде разпределено, е въпрос на конкретно оперативно управление, каза Бъчварова и уточни, че има много направления, които се нуждаят от допълнително финансиране - за поддръжка на информационните системи, за издръжка и капиталови разходи.

 

Коментари

Новини Варна