IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
16:40 | 28 октомври 2015
Обновен: 08:32 | 18 април 2024

СДС стана четвърта политическа сила във Варна

Партията не се яви с автентичното си име и това довело до отлив на гласове от периферията

По материала работи: Борис Проданов
СДС стана четвърта политическа сила във Варна

СДС е четвърта партийна политическа сила във Варна след ГЕРБ, БСП и БЗНС. Това сочат резултатите от изборите според председателя на СДС във Варна Янко Станев, тъй като останалите представители в новата местна власт са излъчени от коалиции.


Той анализира пред журналисти изборните резултати, и макар че оцени представянето на СДС като четвърта партийна политическа сила, той не е доволен от резултата и подчерта причините за това. На първо място  регистрацията ни беше отнета и не можахме да се явим с автентичното име на оригинала СДС, твърди той.


Когато си направил близо 5 мeсеца предкампания с оригинала СДС, много е трудно за 30 дни да обърнеш кампанията и да правиш избори с името СДП. Това е основната причина и доведе до отлив на гласове от периферията, смята Станев.


Вторият фактор според него е черният ПР, който петни авторитета и на Варна, и на СДС и въздейства негативно върху синия електорат. Над 74 процента от гласовете за СДС са с преференции, така че при нас няма случайни гласове, коментира д-р Станев. Той поздрави победителите на първия тур. Според него изборът на Иван Портних с 62,67% е знак за политическа зрялост и гарант за стабилност в управлението на Варна. В този смисъл в новия Общински съвет, СДС остава вдясно и очаква още 4 г. градеж на Варна.


Геновева Донкова

 

Коментари

Новини Варна