IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
16:52 | 5 ноември 2015
Обновен: 17:26 | 14 май 2024

Варненският евродепутат Емил Радев и колегата му Ангел Джамбазки се срещнаха с българската общност във Вашингтон

Предстоят им срещи с конгресмени и представители на частния сектор, сред които Google и Facebook

По материала работи: Юлиян Атанасов
Варненският евродепутат Емил Радев и колегата му Ангел Джамбазки се срещнаха с българската общност  във Вашингтон

Българските представители в Европейския парламент Емил Радев (ГЕРБ) и Ангел Джамбазки проведоха среща с посланик Елена Поптодорова, на която обсъдиха проблемите на българите, живеещи в САЩ. По тяхна инициатива и с любезното съдействие на  посолството на Република България бе организирана и среща с представители на българската общност във Вашингтон. Сред основите теми при проведените разговори бе изучаването на български език зад граница. На срещата бяха поканени и представители на двете български неделни училища във Вашингтон - „Св. Климент Охридски” и „Христо Ботев”, като директорите на училищата обсъдиха с евродепутатите своите идеи за бъдещо развитие, както и настоящите проблеми, с които ежедневно се сблъскват.


Ангел Джамбазки и Емил Радев благодариха за съдействието на посланик Поптодорова за проведената среща, която определиха като изключително ползотворна, и увериха, че ще продължават да работят за запазването на българските ценности, идентичност и интереси зад граница. Българските евродепутати са на работно посещение във Вашингтон заедно със свои колеги от Комисията по правни въпроси на Европейския парламент. Основните акценти на провелите се досега срещи бяха взаимоотношенията между САЩ и ЕС, международната сигурност, обмяната на опит в сферата на съдебната система, прилагането и защитата на правата на интелектуалната собственост.

 

През следващите два дни на евродепутатите им предстоят редици срещи с конгресмени и представители на частния сектор, сред които Google и Facebook. Ще бъдат обсъдени развитието на единния цифров пазар, неговия ефект върху икономиката, ползите му за гражданите и перспективите, които открива за развитието на малките и средни предприятия.

Коментари

Новини Варна