IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
17:05 | 5 ноември 2015
Обновен: 06:30 | 13 май 2024

Не уважиха жалбата на Темелкова за касация на изборите

Решението е на Административния съд във Варна по повод искане за спиране на решението на ОИК относно вота на 25 октомври

По материала работи: Борис Проданов
Не уважиха жалбата на Темелкова за касация на изборите

Административният съд със свое определение не уважи особеното искане на председателя на градския съвет на партия АБВ във Варна – доц. д-р Миглена Темелкова за спиране на изпълнението на решение №392/27.10.2015г. на Общинска избирателна комисия - Варна, с което се обявяват резултатите от избора на общински съветници в община Варна.

 

В жалбата си (подадена по е-мейл) доц. Темелкова се позовава на разпоредбата на чл. 459 ал. 4 от Избирателния кодекс, даваща й право да обжалва решението на общинската избирателна комисия за определяне на резултатите от изборите пред съответния административен съд в 7-дневен срок от обявяването на решението.

 

Мотив за оплакването беше, че секционните комисии в община Варна са отказали да издават извлечение от протокола за избор на кмет на общината, кмет на района и за избор на общински съветници.

Коментари

Новини Варна