IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
22:17 | 6 ноември 2015
Обновен: 19:33 | 9 май 2024

Ив. Нейков: Не е редно администрациите на силовите ведомства да бъдат първа категория труд

Грешка на управлението е, че хвърля на публиката нещо, което звучи добре

По материала работи: manager
Ив. Нейков: Не е редно администрациите на силовите ведомства да бъдат първа категория труд

Грешка на управлението е, че хвърля на публиката нещо, което звучи добре. Това коментира бившият социален министър Иван Нейков в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев по повод полицейските протести. По думите му "цялата социална сфера е изтъкана от политика и спорът не е за 10 или 20 заплати, а е за политика."

"Ако едно правителство падне от стачката на група миньори, учители или полицаи, то е паднало, защото не е било там, където е трябвало да бъде." - смята Нейков.

Има проблем в системата на МВР и той е много дълбок, отбеляза Нейков. Според него целият подход към разрешаването този проблем е сбъркан. Неговото разрешаване не е само в това да се коригират заплатите от 20 на 10 и след това да се откажат, подчерта Нейков.

"Тогава не е било нужно да се взимат заплатите, след като сега се отказват." - поясни бившият социален министър.

"Всички в България, които работят по трудови взаимоотношения като се пенсионират получават 2 или 6 заплати. Ние не казваме да се махнат тези заплати, а "Много давате на полицаите и офицерите!" Решението е онези части от силовите министерства, които изпълняват чисто административна работа да си бъдат администрация - работата им е важна, но не е работа на силово министерство." - смята Нейков.

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2015-11-06/iv-neykov-ne-e-redno-administratsiite-na-silovite-vedomstva-da-badat-parva-kategoriya
 

Коментари

Новини Варна