IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
16:11 | 10 ноември 2015
Обновен: 00:59 | 16 май 2024

Съдът решава утре ще касира ли изборите във Варна

Делото в Административният съд е в сряда от 13,30 ч.

По материала работи: Борис Проданов
Съдът решава утре ще касира ли изборите във Варна

Състав на Административен съд – Варна даде ход на адм. дело № 3233/2015г. по жалба на Местна коалиция “Живот за Варна“, ПП АБВ, ПП БСП, МК “Кирил Йорданов – Кметът на Варна” и още 12 кандидати за общински съветници, срещу решение №392/27.10.2015 г. на ОИК – Варна.

 

В откритото съдебно заседание процесуалните представители на жалбоподателите и самите те изтъкнаха доводи за опорочаване на изборите, като съобразно указанията на съда, въведоха конкретни доказателствени искания и посочиха допълнителни доводи, сочещи за допуснати нарушения  от секционните избирателни комисии. Посочени бяха секции, в които протоколите са дописвани и поправяни, а в други преференциите не са правилно отчетени, съобщиха от пресслужбата на Административния съд.

 

Жалбоподателите оспориха протокола на ОИК – Варна като документ, който некоректно отразява изборните резултати в съдържателната си част, поискаха провеждането на експертиза за повторното преброяване на бюлетините в определени СИК и направиха искане за допускане на свидетелски показания, с които да установят допуснати нарушения на изборният процес.

 

Съдът обяви, че ще се произнесе по допускането на доказателствата в закрито съдебно заседание и обяви, че отлага делото за сряда – 11 ноември от 13,30 ч.

Коментари

Новини Варна