IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
11:49 | 3 декември 2015
Обновен: 04:00 | 10 май 2024

РБ не искали смяна на министри от квотата си

Имало обаче тежки резерви към Тодор Танев от екипа му

По материала работи: Деян Михайлов
РБ не искали смяна на министри от квотата си

Реформаторите нямат решение за смяна на министри от тяхната квота, а когато ДСБ иска оставки, това се чува много добре в държавата и дори на улицата, ако трябва. Така съпредседателят на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев коментира твърдението на Даниел Вълчев от Движение България на гражданите, което също е част от коалицията, че тъмносините искат смяна на просветния министър Тодор Танев, защото бил уволнил техни хора.

Радан Кънев обвини Даниел Вълчев, че е злоупотребил с присъствието си на закрито заседание на съвета на коалицията в петък, защото хем не е лидер на партия, за да е там, хем изнася информация.

"Какво сме обсъждали на затворено заседание, си е наша работа. Няма решение за смени на министри и е много некоректно и политически много вредно, когато се съберем на заседание, след това да изтича информация под каквото и да било форма“, отсече лидерът на ДСБ.

В същото време и той призна, че има тежки резерви към просветния министър от екипа, с който работи Танев.

Въпреки това Радан Кънев увери, че няма и искане от премиера Бойко Борисов за смяна на министри на РБ.

"В събота говорих с него и неговата позиция беше, че е работа на Блока да оцени министрите си и ако иска, да предлага смени“, разясни той.

Според него е нужно по-голямо обединение на реформаторите.

"Води се един много сериозен разговор за един по-консолидиран РБ и аз подкрепям идеята кметовете и общинските съветници да са основата на консолидирането на блока“, посочи той.

В тази връзка предстои и среща на партиите от обединението по инициатива на евродепутата Светослав Малинов, но по думите на Кънев ДБГ има решение да я бойкотира.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна