IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
11:15 | 6 декември 2015
Обновен: 00:19 | 10 май 2024

Петър Москов: Оставки на министри не са на дневен ред

Мнозинството трябва да потвърди положените си вече подписи под консенсуса за конституцията, каза здравният министър

По материала работи: Златина Добрева
Петър Москов: Оставки на министри не са на дневен ред

Оставката на който и да е министър не стои на дневен ред в коалицията. Това каза здравният министър д-р Петър Москов пред bTV по повод спекулациите, че ще бъде поискана оставката на министъра на образованието Тодор Танев.

 

„В момента блокът не функционира като единен политически организъм”, смята здравният министър. По думите му, ако Реформаторският блок не започне да работи по друг начин, няма как да гарантира, че е стабилен партньор.

 

„Целият този дебат, изваждането на такива фигури, на които им е нарушен трудовия стаж, цели да се разколебае конституционното мнозинство”, каза Москов по повод изказването на бившия шеф на МВР Светлозар Лазаров и скандалът „Яневагейт”. Лазаров заяви, че е напуснал системата на МВР заради „груб политически натиск от ДСБ”.

 

„Съдебната реформа не се прави за някой или против някой, тя се прави за да работи системата прозрачно и да дава резултат”, допълни Москов.

 

„Няма предпоставка за промени в кабинета. Мнозинството трябва да бъде на висотата си и да потвърди положените си вече подписи под консенсуса за конституцията”, каза още Москов.

 

Моята цел като министър е парите за здравеопазване да се използват максимално ефективно. Това каза още Петър Москов по повод предвидения бюджет.

 

Той коментира и данък „вредни храни” с думите, че е важен, защото ще действа като превенция за редица болести. „Десният подход е да се инвестира там, където с минимален ресурс можеш да постигнеш максимален ефект”, допълни Москов.

Коментари

Новини Варна