IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
13:48 | 27 юни 2016
Обновен: 22:13 | 4 май 2024

Сините – с общ кандидат за президент с РБ след предварителни избори

След конференция на Еньовден, СДС Варна дава добра оценка на местното управление

По материала работи: Юлиян Атанасов
Сините – с общ кандидат за президент с РБ след предварителни избори

СДС да участва в президентските избори във формат ЕНП или в рамките на РБ, като кандидат-президентската двойка бъде определена в предварителни избори. Това ще предложи пред Националния съвет местната организация във Варна, каза пред журналисти председателят на СДС-Варна, д-р Янко Станев, дни след конференция на местната структура на партията в морската столица. „На хората им е омръзнало от разединение и вече искат единство. СДС е простило всички отцепки в исторически план и е време да се действа заедно, в екип, с проверени лица – каза той като очерта профила, който трябва да има десният кандидат за държавен глава. Президентът трябва да е проевропейски ориентиран, почтен, разпознаваем, харизматичен, партийно необвързан, но предан на демократичната синя идея. Според сините, трябва да се правят политически споразумения, защото това е модерният подход в политиката.

 

Местните сини са на мнение, че РБ във Варна не функционира поради липса на конструктивен диалог между партньорите. Затова СДС-Варна, препоръчва на ръководството на блока по-ефективна дейност в местните структури. На конференцията е проведена анкета, в която е оценена работата на кмета и на Общинския съвет във Варна. По отношение на качеството на живот, сините дават както следва:

 

задоволителна оценка  - 67%

14% - лоша

19% - много добра

За управлението на кмета Иван Портних оценките са:

Добра – 50%

Много добра – 37%

Задоволителна – 10%

Лоша – 3%

Работата на Общински съвет Варна е определена като:

Добра – 40%

Много добра – 33%

Задоволителна – 10%

Лоша – 7%

 

Според градската структура на СДС, Варна час по-скоро трябва да има синя зона, защото това е от съществено значение за туризма. На въпрос за озеленяването и недостатъчното окосяване на тревата в морския град, сините са на мнение, че трябва да продължи възлагането на тези дейности на частни фирми. Причината за буйните неокосени треви е недостатъчната работа на отделните работници, т.е. недобрата организация на самите фирми. Те прогнозират, че нови нормативни документи и по-голям бюджет в тази сфера ще оправят проблема до две години.

Ели Маринова

Коментари

Новини Варна