IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Политика
10:42 | 27 януари 2017
Обновен: 19:18 | 27 април 2024

Радев представи министрите и им заръча: Ревизия на предходните

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Служебните министри ще направят ревизия на ресорните им ведомства, стана ясно при представянето на кабинета, назначен от президента Румен Радев.

 

След като ги похвали за безспорния им професионализъм, държавният глава пожела успех, кураж и мъдрост на министрите в управлението на държавата, защото задачата им не е лесна.

 

"От днес България ще бъде управлявана от служебно правителство, което ще работи в сложна вътрешнополитическа и в международна обстановка. В предизборен период между партиите дебатът се изостря, геополитическата среда е нестабилна и непредсказуема, в тази сложна ситуация на страната е нужна сигурност, стабилност и изпълнение на важните задачи за обществото и държавата", отсече Радев при представянето на назначения от него кабинет.

 

Според него служебното правителство е наясно с приоритетите си - осигуряване на нормалното функциониране на държавата до следващото легитимно правителство, провеждането на честни избори, подготовката на председателството на България на ЕС.

 

Радев посочи, че е от изключителна важност гарантирането на финансовата, социалната и икономическата стабилност на страната, реда и сигурността, което пък означава спокойна и ефективно работеща държавна администрация.

 

"Освен гарантирането на честни избори, служебният кабинет трябва да се справи и с тежката отговорност да подготви председателството на ЕС", допълни премиерът.

 

Източник: dnes.bg

 

Четете още Приоритетите на служебното правителство

Коментари

Новини Варна