IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
16:06 | 29 януари 2017
Обновен: 05:46 | 2 май 2024

Избраха Велин Жеков за председател на РИК - Варна

Мария Тодорова ще е секретар на районната комисия

По материала работи: Ставри Таргов
Велин Жеков.


Представителите на парламентарните политически сили във Варна избраха ръководството и членовете на Районната избирателна комисия(РИК) за предстоящите парламентарни избори на 26 март т.г. Това стана по време на консултациите при областния управител Стоян Пасев.

 

За председател на комисията беше избран кандидатът, предложен от ГЕРБ - Велин Жеков, въпреки че от БСП настояваха за свой човек на същия пост. В крайна сметка кандидатът им Мария Тодорова беше избрана за секретар на районната комисия.

 

Четири бяха предложенията за зам.-председателските места. Това предизвика спор сред представителите на политическите партии, защото бройките за този пост са само две. И тук беше постигнат консенсус. Зам.- председатели на РИК ще бъдат Пенка Бакалова от Реформаторския блок и Илиян Карагьозов от Патриотичния фронт. 17 ще са членовете на комисията. От тях ГЕРБ ще имат шестима представители, БСП - трима, ДПС и Реформаторският блок - по двама, а Патриотичният фронт, „България без цензура“, „Атака“ и „АБВ“ - по един.

 

Заради  критиките на БСП, че е имало пропуски в организацията на президентския вот, представителите на партиите се разбраха да се съберат още веднъж другата седмица и да се опитат да изчистят пропуските.

 

И този път РИК – Варна, ще се помещава в Двореца на културата и спорта.  До деня на вота бюлетините ще се съхраняват в сградата на областната администрация, каза Стоян Пасев.  

Радослава Христова

 

Още   Консултации за състава на РИК във Варна

 

Коментари

Новини Варна