IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
15:03 | 12 февруари 2017
Обновен: 02:13 | 29 април 2024

„АБВ“ е за 10% ръст годишно на минималната заплата

Това заяви на пресконференция във Варна лидерът на партията Константин Проданов

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка авторът


ПП „АБВ“ е за 10%  ръст годишно на минималната работна заплата(МРЗ), която е инструмент за борба с бедността. Това заяви на пресконференция във Варна лидерът на партията Константин Проданов.

 

В рамките на 4-годишен мандат МРЗ  за страната може да достигне 700 лв. Практиката показа, че ръст от 10%  не е довел до крах в икономиката и голяма безработица, както прогнозираха десните партии, уточни той.

 

Сред другите инициативи на „АБВ“ са възстановяване на трудовите воиски с цел получаване на квалификация на млади роми без образование, въвеждане на безплатни детски ясли и градини, на диференцирана МРЗ за висшистите, насърчаване на младите майки да се връщат по-рано на работа и други.

 

Другата седмица след провеждането на национален съвет ще бъдат огласени листите за предсрочните парламентарни избори. За Варна водач на обединение „АБВ – Движение21“ ще бъде вероятно Татяна Дончева, от наша страна кандидатът ще е доц. д-р Георги Кючуков, депутат в 43-ото Народно събрание, отбеляза Проданов.

 

За София се водят разговори и с Ивайло Калфин. На изборите за президент за нас гласуваха около 200 000 души. Ако този резултат се запази, ще можем да разчитаме на поне 15 народни представители в новото народно събрание, добави лидерът на „АБВ“.

 

Той бе във Варна във връзка с провеждането на регионално съвещание на областните структури на партията от Североизточна България. На обиколка съм в страната, за да дебатираме най-важните теми с нашите членове. За Варненско сред основните проблеми бяха откроени липсата на инвестиции за региона и необходимостта от облекчаване на визовия режим с Русия за увеличаване на потока от туристи от тази страна, обобщи Проданов.

Ставри Стефанов   

 

Коментари

Новини Варна