IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
14:16 | 1 ноември 2016
Обновен: 12:40 | 27 април 2024

В Окръжна прокуратура - Варна, ще има дежурни за изборите

Телефон за връзка – 052/617-943, факс: 052/617-881, електронна поща op@vn.prb.bg

По материала работи: Борис Проданов
В Окръжна прокуратура - Варна, ще има дежурни за изборите

В Окръжна прокуратура – Варна, ще има дежурно звено за осъществяване контрол за законосъобразност при провеждане на изборите за президент и на национален референдум.

 

В състава му са включени административният ръководител на ВОП, прокурор от ОП – Варна, съдебен деловодител.

 

На 5 ноември (събота) звеното ще работи от 8,30 до 18 ч. В деня на вота – 6 ноември (неделя): от началото на изборния ден до един час след обявяване от ЦИК на края на изборния ден.

 

Телефон за връзка с дежурния прокурор – 052/617-943, факс: 052/617-881, електронна поща op@vn.prb.bg

 

Доколкото престъпленията против избирателните права на гражданите са от компетентността на Районните прокуратури, организирано и указано е те да изпращат на дежурното звено периодични справки за състоянието на преписките и делата по тези престъпни състави.

 

Отново с оглед компетентността на прокуратурите, Окръжната прокуратура – Варна, препоръчва сигнали и оплаквания от извършвани престъпления против избирателните права на гражданите да се изпращат директно в съответната Районна прокуратура, с цел по-бързото им отработване.

 

Още по темата: МВР откри денонощни линии за сигнали, свързани с изборния процес

Коментари

Новини Варна