IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Културен афиш
16:30 | 2 август 2021
Обновен: 21:08 | 25 април 2024

Теодосиий Спасов е артистичен директор на най-новия варненски фестивал

Музикалният проект стартира с етно джаз концерт на 8-ми август в Летния театър

По материала работи: Слав Велев
Теодосиий Спасов е артистичен директор на най-новия варненски фестивал

Теодосий Спасов ще бъде артистичен директор на най-новия варненски фестивал. Негова ще е последната дума при избора на участниците в тридневния етно музикален формат, чието първо издание ще е през 2022 година. 

За нетърпеливата варненска публика обаче маестро Спасов и неговият музикален "съучастник" - виртуазният Влатко Стефановски от Северна Македония, излизат на сцената на Летния театър още тази неделя - на 8-ми август 2021-ва. 

Двамата дългогодишния приятели ще са звездите на първия международен етно джаз концерт  „БРАТИМЕНЕ”.

Екипът на фестивала и организаторите от Двореца на културата и спорта, фондация „Талантите на България” и „Интершоу” разпределят подкрепа на млади таланти  във всички области на българската култура, средствата за която се събират от дарения и процент от приходите от концертите на фестивала. 

"Единомислието на сцената  по-скоро е въпрос на ниво, когато нивата си съвпаднат нещата стават лесно, ако не, единият винаги се мъчи..." Така Теодосий Спасов обясни дългогодишното си сътрудничество с Влатко Стефановски, който допълни: "Нашият символичен мост вдъхновява. Когато човек свири трябва да разказва приказки. Виртуозността сама по себе си не е достатъчна...  Всички могат да бъдат виртуози, проблемът е вдъхновението...Вече повече от 40 години свиря непрекъснато композиции, вдъхновени от македонската традиционна музика. Същото го прави и Теодосий. Експериментира с различни стилове, но бекграунд му е българският фолклор.

В програмата на концерта в неделя са и Стоян Роянов ЯЯ с неговата група, Формация  Арт денс с хореограф Нина Козина, огнено и светлинно шоу "Палячи".

Първите 100 зрители, които в периода от 3-ти до 6-ти август закупят билет от каса Летен театър могат да се възползват от комплимента на организаторите - двама с един билет за определени ценови категории. Повече  информация  и условия на касата на Летен театър.

Коментари

Новини Варна